Blog Home
Attend a Webinar

Thank you for subscribing.

Nu is de perfecte tijd om de voordelen van videobewaking in de cloud te ontdekken

Man at desk viewing security footage on multiple monitors

Tot voor kort beschouwden klanten beveiligingssystemen als een misplaatste aankoop, niet als een welkome investering om interessante voordelen te krijgen. Een doorsnee camerasysteem verliest snel zijn waarde en moet meestal na vijf tot zeven jaar worden afgedankt en vervangen. Bij complexere systemen met meerdere onderdelen op diverse locaties is dat een nog groter probleem. Deze grootschalige implementaties zijn soms al verouderd voordat ze zijn voltooid.

Hoe komt dat? Een algemeen bekend nadeel van traditionele IP-videotechnologie is dat modellen regelmatig uit productie worden genomen. Na verloop van tijd worden deze modellen niet meer ondersteund en kunnen ze niet meer worden geïntegreerd met de meest recente versies van het videomanagementsysteem (VMS) van de klant. Daardoor is het na verloop van tijd moeilijker en duurder om de bewakingssystemen te onderhouden.

Het is dus geen verrassing dat klanten die dit probleem hebben ondervonden, betwijfelen of de beveiligingsbranche in staat zal zijn om toekomstbestendige upgrades te leveren. In hun opvatting levert de video-infrastructuur alleen doorlopende kosten en geleidelijk inefficiëntere prestaties op. Maar met camerabewaking in de cloud is dat anders.

Cloudoplossingen bieden enkele transformerende voordelen door het gebruik van de volgende generatie slimme camera’s. Deze zijn volledig schaalbaar en flexibel, en hebben niet het nadeel van een korte levensduur. 

Een systeem dat lang meegaat

Het meest overtuigende punt voor elke klant die zich zorgen maakt over toekomstbestendigheid, is dat de beste van de nu verkrijgbare end-to-end video-oplossingen net zo lang meegaan als u zelf wilt. Dankzij automatische firmware-updates worden camera’s en VMS steeds slimmer en krijgen ze er voortdurend nieuwe functies bij. Daarnaast hoeft u het VMS nooit bij te werken, opnieuw te installeren of te vervangen. En de plug-and-play connectiviteit waarborgt een eenvoudige installatie wanneer er toch nieuwe camera’s nodig zijn. De cloudoplossing wordt vanaf dag één steeds beter.

Flexibel genoeg voor nieuwe uitdagingen

Gemakkelijke updates is een belangrijk voordeel waardoor het voor organisaties eenvoudiger is om zich aan te passen, opkomende risico’s aan te pakken en nieuwe prioriteiten te stellen. Dankzij het gebruik van open API-platforms en een bloeiend ecosysteem van partners die nieuwe mogelijkheden bieden, bevatten de beste cloudoplossingen ingebouwde mogelijkheden voor doorlopende verbetering. Met cloudoplossingen kunnen gebruikers op elk moment meer functionaliteit toevoegen zonder het systeem bij te werken of te wijzigen. Ze kunnen ook nieuwe inzichten en analytics benutten zodra deze voorhanden zijn en geautomatiseerde zoek- en detectietools met AI toevoegen om bedreigingen en incidenten sneller en grondiger te onderzoeken en verhelpen.

Meer dan alleen fysieke beveiliging

De krachtigste cloudoplossingen van het moment bieden organisaties voordelen die verdergaan dan alleen beveiliging. En daarmee zijn we weer terug bij het uitgangspunt. Klanten zien nu nieuwe, interessante voordelen van hun investeringen in video-infrastructuur in plaats van hun aankoop te beschouwen als een noodzakelijk kwaad. Nu meerdere belanghebbenden gemakkelijk videotools kunnen delen via hetzelfde gebruiksvriendelijke dashboard, zien zij steeds meer nieuwe mogelijkheden. Het toenemende gebruik van cloudoplossingen biedt veel interessante voordelen, zoals het verzamelen van informatie over klantgedrag in winkels of het verbeteren van de normen voor klinische behandeling in de gezondheidszorg.

Bewakingsoplossingen in de cloud bieden organisaties veel unieke pluspunten, zoals toekomstbestendigheid, aanpasbaarheid en waardecreatie die verdergaat dan traditionele fysieke beveiliging. Wilt u weten hoe u de beveiliging kunt transformeren met cloudoplossingen contact met ons op om een demo aan te vragen.