Blog Home
Attend a Webinar

Thank you for subscribing.

De terugkeer naar kantoor binnen de financiële sector

Hoe organisaties veilige omgevingen en intelligente  werkruimten kunnen waarborgen

Man in glasses speaking and gesturing to another man in the foreground

Bent u al klaar voor de terugkeer naar kantoor? Veel werkgevers zien graag dat hun medewerkers snel weer allemaal samenkomen. CEO’s zoals David Solomon van Goldman Sachs en Jamie Dimon van JPMorgan Chase hebben aangekondigd dat hun huidige telewerkers binnenkort fulltime of in een hybride model naar kantoor zullen terugkeren. De reden  hiervoor is dat de terugkeer naar kantoor zal zorgen voor meer persoonlijke interacties, duidelijke communicatie en betere samenwerking.

Nu steeds meer mensen zich laten vaccineren en de sociale beperkingen worden opgeheven, is er een inhaalvraag van klanten die persoonlijke diensten willen voor bijvoorbeeld bankzaken, verzekeringen en vermogensbeheer. Het consultatiebedrijf PricewaterhouseCoopers heeft in december 2020 een enquête gehouden onder werkgevers binnen de financiële sector waaruit bleek dat 70% vonden dat werknemers ten minste drie dagen per week fysiek op kantoor moeten zijn om de concurrentiepositie van een bedrijf te behouden.

Het idee  om terug fulltime naar kantoor te keren lijkt aantrekkelijk voor werkgevers, maar er blijven nog veel vragen over het creëren van een veilige omgeving, zoals:

  • Hoe houd ik mijn medewerkers en klanten veilig?
  • Moet iedereen op hetzelfde moment terugkomen? Is een hybride aanpak mogelijk?
  • Wat is de beste manier om te controleren  dat er afstand wordt gehouden op de werkplek?
  • Hoe kunnen we de veiligheid en de naleving van de voorschriften handhaven wanneer de medewerkers verspreid zijn?

Laten we deze vragen beantwoorden aan de hand van het voorbeeld van een leverancier van bankdienstenmet medewerkers die naar verwachting fulltime zullen terugkeren naar kantoor. In een vervolgartikel zullen we nagaan hoe een grote bedrijfsverzekeraar kan zorgen voor een hybride werkomgeving.

Onder één dak

Als medewerkers weer fulltime naar kantoor komen, moeten leidinggevenden drie dingen kunnen aanbieden: infrastructuur en inzichten, veiligheid van filialen en gebouwen, en teamondersteuning via de cloud.

Infrastructuur en inzichten

Financiële dienstverleners moeten zorgen voor betrouwbare en veilige verbindingen met de nieuwste Wi-Fi-protocollen en de snelste netwerkmogelijkheden. Medewerkers die thuis hebben gewerkt, zullen de sterk verbeterde ervaring op kantoor op prijs stellen, vooral omdat ze de bandbreedte niet meer hoeven te delen met de video-spelletjes van hun kinderen.

Met inzichten tot het netwerk kunnen werkgevers bepalen hoe de infrastructuur van een filiaal functioneert om medewerkers een betere ervaring te bieden. De installatie van draadloze accesspoints met Wi-Fi 6-mogelijkheden om de zichtbaarheid van het netwerk en verkeersanalyses te optimaliseren kan een onderdeel zijn van bepaalde strategieën. Dankzij deze inzichten kan het aantal aanvragen voor probleemoplossing drastisch worden verminderd en kunnen IT-teams zich concentreren op de echte oorzaak van de ergernissen voor de eindgebruiker.

Veiligheid van filialen en gebouwen

Zelfs als alle medewerkers op kantoor zijn, is het nodig om op basis van veiligheids- en gezondheidsprotocollen het aantal mensen in vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes te beperken. Werkgevers zullen deze trends willen evalueren, zoals een analyse van de bezettingsgraad in de loop van de dag, om de ervaring van de medewerkers op locatie te verbeteren. Videoanalyse, IoT-camera’s en sensoren kunnen helpen bij de intelligente handhaving van protocollen voor het afstand houden.

Teamondersteuning via de cloud

Teams binnen  de financiële sector werken vaak nauw samen. Werkgevers moeten waarborgen dat cloudoplossingen hun medewerkers op afstand en in de filialen helpen om veilig samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan controles op het veiligheidsbeleid waarmee de capaciteiten van medewerkers worden vastgesteld. Lees ons e-boek voor meer informatie over deze en andere oplossingen voor de financiële sector.